maanantai 10. kesäkuuta 2013

Eväsretkellä Pirtinmäellä

Kangasalan soittokunta lämmitti soitollaan eväsretkiläisiä hieman vilpoisessa kesäsäässä

Kotiseutuni Kangasala -  eväsretki kulttuuriin hanke päätettiin yhteiseen eväsretkeen Pirtinmäelle 22.5.13. Mukaan oli kutsuttu hankkeen kohderyhmät ja toimijat. Tapahtumaan osallistui ikäihmisten osalta keskiviikkopäivän päiväkeskusryhmät Rekola-kodosta, Jalmarin kodosta ja palvelukeskus Maijalan päivätoiminnan asiakkaita. 

Kaikkiaan hankkeeseen on osallistunut 120 ikäihmistä. Pentorinteen vanhainkodista ei pitkän matkan vuoksi pystytty osallistumaan. Hankkeeseen osallistuneet lapset olivat saapuneet Rikun päiväkodista, Pikkolan päiväkodista ja Kirkkoharjun koulun esikoulusta, kaikkiaan yhteensä 25 lasta.  

Eväsretkiläisiä viihdytti hieman koleahkossa säässä Kangasalan soittokunta. Soitto kuitenkin lämmitti kuulijoita ja sai väen keinahtelemaan kepeiden sävelien tahdissa. 

Videon kautta pääset eväsretken tunnelmaan!

Soittokunnan kapellimestari kertoi eri soittimista värikkäästi. Lapset ja vanhempi väki saivat tietoa toinen toistaan erikoisemmista soittopeleistä.  Videossa esittelyvuorossa on puinen  klarinetti. 

 

Eväsretki oli tarkoitus järjestää ulkosalla ja ilmassa olikin jännitystä sen suhteen, miten sää kehittyy.  Yhteisen päätöksen myötä soittokunta saatteli meidät soitollaan sisätiloihin, jatkamaan yhteistä hetkeä ja tietysti eväitten syöntiä.

 

Yhteisesti leivotut eväät pöydän antimina

Yhteistä retkeä jatkettiin viereisen seurakuntakodin tiloissa. Yhdessä leivotut pullat tekivät hyvin kauppansa ja saivat runsaasti kehuja.

Maistui ne retkieväät sisätiloissakin

 Eväsretken ohjelma koostui molemmille tutuista laululeikeistä, lasten ohjelmasta ja 96-vuotiaan Sylvin kertomasta tarinasta liittyen hänen lapsuusajan leikkeihinsä.  


Päiväkotilapset valmistautuvat ohjelmanumeroonsa

 Videossa lapset käyvät jokaisen tutuksi tulleen ystävän luona Liina-laulun välityksellä. Ilmassa on iloa, herkkyyttä, aitoa välittämistä ja myös yhteisen hankkeen päättymisen haikeutta. 








Ystävien iloista kohtaamista
Lasten kiertely ystävien luona sai aikaan iloisen hyvän olon tunteen 
"
"Mis on mun ystäväin"

ILOISTA KOHTAAMISTA SUKUPOLVIEN VÄLILLÄ

LÄMMIN KIITOS KAIKILLE HANKKEESEEN OSALLISTUNEILLE! 

T. Pirjo Saloranta, projektikoordinaattori kuulto-hanke

 

 

 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti