keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Eskarit leivontapuuhissa Jalmarin kodossa


Kirkkoharjun koulun eskarit saapuivat essuineen Jalmarin kodon tiloihin leipomaan eväät yhteiselle eväsretkelle. Vastassa oli tuttu ikäihmisryhmä ja jälleen tapaaminen oli molemmin puolin mieluista. Yhteistoiminta toteutettiin 15.5.13.



Videossa ollaan aloitustunnelmissa ja innostusta on ilmassa. Seuraavassa videossa päästiin itse toimintaan käsiksi. Tietoa ja taitoa välittyy yhteisen tekemisen myötä kohderyhmien välillä.

Ensin mietittiin mitä kaikkea aineita pullataikinaan laitetaan. Lapsilta tuli nopeasti vastauksia ja moni olikin jo leiponut pullia monta kertaa.

Monenlaisia pullia syntyy tekijöiden käsistä

Tässä tehtiin pientä lettipullaa
Tässä opitaan varsinaista letitystä
Mitähän näillä leipureilla on mielessä



Seuraavassa videossa on varsinainen taidonnäyte, pullapitko neljällä letillä.




Kaikki saivat vuorollaan sutia pullia kananmunalla ja ripotella sokerit. 















 Valmista tuli! Herkullinen pullan tuoksu sai leipureitten suun hymyyn kun ensimmäiset lämpimäiset tuotiin maistille. Lettimalliset pullat olivat tämän ryhmän suosikkeja.


Herkuttelun jälkeen oli vielä pientä ohjelmaa tarjolla. Hankkeen yhtenä teeema on ollut kerätä tietoa entisajan kulttuuririennoista ja rinnakkaistarinoina tämän päivän lasten harrastukset. Eskarit olivat kertoneet ja kuvittaneet omia harrastuksiaan, joita heidän opettajansa esitteli yhteistapaamisen päätteeksi. Ikäihmiset totesivat harrastusten olevan nykyään hieman erilaisia, mutta tuttujakin harrastuksia löytyi. 

Videossa kerrotaan Hiphop -harrastuksesta ja seuraavassa videossa kerrotaan ikäihmisten lapsuusajan leikeistä.

 


Jälleen yksi elämyksellinen kohtaaminen sukupolvien välisessä vuorovaikutuksessa on takana. Tästäkin kohtaamisesta jäi paljon mukavia muistoja muisteltaviksi molemmille ryhmille. Seuraavan kerran tavataan eväsretkellä.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti