keskiviikko 20. helmikuuta 2013

VARJOTEATTERITYÖPAJASSA TAPAHTUU

Lapset kuuntelevat keskittyneesti, mitä tänään tullaan tekemään.

Aamutuimaan 19.2 Pikkolan päiväkodissa jatkuivat varjoteatteriesityksen valmistelut.Varjoteatteri rakentuu Pentorinteen vanhainkodissa asuvan Heikin kertoman tarinan pohjalta. 

Tottakai paikanpällä on jälleen ikähiiri Torsti, joka alkuun kyselee kuulumisia ja sitten yhdessä muistellaan, mitä kaikkea siinä Heikin tarinassa oikein tapahtuikaan.




Lapset ovat viimekerran jälkeen olleet ahkeria ja kaikki varjoteatterinuket on saatu valmiiksi. Tällä kerralla on tarkoitus harjoitella esityksen eri vaiheita ja kukin vuorollaan voi itse kokeilla miltä oma varjonukke näyttää piirtoheittimen kautta heijastettuna.


Videossa lapset esittävät tekemiään varjonukkejaan.




Iida kokeilee miltä joulupukki näyttää.




Joulupukki sai kaverikseen joulukuusen.

Videoissa harjoitellaan varjonukkejen liikuttamista ja tarinan kulkua.




Varjoteatterikohtauksia harjoiteltiin Niinan kannustavassa ohjauksessa vielä muutamia kertoja.




Varjoteatteriprojektista tuotetaan valikollinen dvd, jonka toteuttaaa Videootit ry. Heidi Saramäki on ollut mukana työpajapäivissä kuvaamassa. Dvd sisältää otteita työpajoista, esitykset kokonaisuudessaan sekä tarinoiden kertojien haastatteluita. 

Lopuksi Heidi halusi vielä kysellä lasten kokemuksia aamupäivän tapahtumista.

Eeviä ja Niklasta hieman jännittää!

Lapset ja lastentarhanopettaja Nina Hakala ovat kokeneet mielenkiintoisia hetkiä varjoteatterin tekemisen maailmassa. Nina ja lapset viimeistelevät rekvisiittaa ja harjoittelevat esitystä vielä draamakasvattaja Niina Kettusen-Niemen kertomilla vinkeillä ohjeistuksilla. Valmiin esityksen lapset menevät esittämään palvelukeskus Maijalan ikäihmisille maaliskuun loppupuolella. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti