torstai 14. maaliskuuta 2013

Varjoteatterityöpaja jatkuu Rikun päiväkodissa


Rikun päiväkodissa käynnistyi varjoteatteriprojektin toinen työpajapäivä 5.3. Lapset oli jaettu kahteen  ryhmään ja molemmat  lapsiryhmät työstivät erikseen omaa varjoteatteriesitystään draamakasvattaja Niina Kettusen-Niemen ohjauksessa. 

Ensin vuoron sai Taunon kanatarina. Lähes kaikki esityksessä tarvittavat varjonuket ja muu rekvisiitta oli tehtynä samoin kuin ison television kokoinen teatteri. Paikalla lasten ja Niinan lisäksi oli tietysti Torsti-Ikähiiri, kuinkas muuten. Edellisestä tapaamisesta oli kulunut jo tovi, joten oli syytä kerrata hieman Taunon kertomaa tarinaa. Tämän tehtävän sai Torsti-ikäihiiri Niinan avustuksella ja mieluusti hän sen lapsille kertasi.

Katso viedoista tarinan kulkua ja tarinan heräämistä eloon.





    








Molemmat ryhmät tekivät vielä viimeisen silauksen varjonukeille. Myös itse teatteri tarvitsi pientä viimeistelyä ja sitä ovat tekemässä Tuula ja Katja.

Jaksetaankohan me vielä jatkaa?

Tarkistetaan... onko varjonuket jo valmiita?
Tuula viimeistelee teatteria ja Katja pitää kiinni 


Myös Mairen tarina herää eloon. Tässä videossa Torsti-ikähiiri kertaa Mairen marjamatkaa. Mairen tarinasta tehdään varjoteatteria toisen innostuneen lapsiryhmän kanssa.




Lopuksi Heidi jälleen haastatteli lapsia aamupäivän tapahtumista. Mitä kaikkea lapset olivatkaan tehneet ja muistivat tällä kertaa Mairen marjamatkan vaiheista. Hyvin oli kaikki mieleen painunut ja lapset kertoivat tarinaa vuoronperään.  

Molemmat ryhmät vielä viimeistelevät esitystään ennnen kuin suuntaavat esittämään sitä läheiseen vanhainkotiin.
Mairen marjamatka ja Taunon kanatarina esitetään 15.3 kello 13.00 Rekola-kodon päiväkeskusasiakkaille. 



Lasten varjoteatterityöpajat ovat tuoneet ikäihmisten elettyä elämää näkyväksi. Lapset ovat saanet uusia kokemuksia ja elämyksiä. Samalla tärkeää kulttuurista perimätietoa on jaettu nuorelle sukupolvelle menneestä ajasta heitä kiinnostavalla tavalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti