torstai 7. helmikuuta 2013

LAPSET VIERAILULLA MAIJALASSA 

 

Kouluasioiden muistelua ja tulevaiuuden koulun haaveilua Maijalassa

Entisaikojen vanhat koulutavarat herättivät monipolvista keskustelua lasten ja ikäihmisten välillä palvelukeskus Maijalassa torstaina 31.1. Yhteinen juttutuokio herätti ikäihmisten muistoja ja sai kielenkannat herkistymään. Lasten kuvakollaasit tarinoineen tulevaisuuden kouluista sai aikaan iloista pulinaa. 

Maijalan ohjaaja Leena ja Pikkolan päiväkodin lastentarhaopettaja Nina toteuttivat arkea piristävän yhteisen hetken kouluteeman ympärille. Leenalla oli omasta takaa vanhoja koulutavaroita, joita hän oli tuonut ihmeteltäviksi. Ne herättivät muistoja ikäihmisissä ja kummastuksia lapsissa. kuten pulpettiin kiinnitettävä kiemurainen mustepullo, peltinen ruokalautanen, lasinen maitopullo, puinen penaali yms.


Videossa Leena esittelee entisajan lasista eväspulloa.





Videossa koulumatkoilla sai laittaa tossua toisen eteen.






Lapset olivat päiväkodissa Ninan kanssa työstäneet  kuvakollaaseja tulevaisuuden koulustaan. Jokainen oli myös kertonut tarinan, mitä kaikkea omaan tulevaisuuden kouluun voisi sisältyä. Näitä mielikuvitusrikkaita töitä lapset esittelivät ikäihmisille. 

 Eevin 5v. kuvakollaasi

Eevin tulevaisuuden koulu

Mun koulussa on eläimiä ja ne saa tulla sisälle. 

Siellä tehdään läksyt ja välitunnilla leikitään ulkona. 

Koirat saa juosta ulkona.

Katolla asuu orava ja sitä saa syöttää.

 

Niklaksen 6v. kuvakollaasi

Niklaksen tulevaisuuden koulu

Mun koulu on rakennettu metsään. Se on tehty puusta ja betonista ja laudoista ja pulpeteista ja liitutauluista. Siä on koulukirjoja. Me luetaan niitä ja tehdään sitten kun halutaan.

Tää koulu on mun ja muiden kavereiden. Siä ei oo yhtään opettajaaa siks kun mää päätin niin. Ja yks juttu. Sitä ei tiedä kukaan. Se on piillotettu metsään. Se on yliopisto. Mä en halua menna tavalliseen kouluun. Jos mä heitän vahingossa yhden lumipallon, niin joudun jälki-istuntoon. Eikä voi mennä kukkulan kunigasta, kun ei voi töniä.

Koululla kuljetaan kiipeilylautoja ja kiipeilynaruja pitkin. Siä tarvitaan satelliittikameraa kun se vetää meteroriitteja puoleensa. Niitä tutkitaan siä vaikka luuppien avulla.

 

Tulevaisuuden koulua pohdittiin lasten seuraavissa videoissa.













Yhteinen tuokio koulutarinoiden ympärillä oli virkistävä. Lasten tuoma tuulahdus mielikuvitusta ja ikäihmisten kauan sitten koetut kouluaikojen tapahtumat muodostivat sillan kohderyhmien välille.

Tuokion lopussa Maijalan väki sai kutsun vastavierailulle Pikkolan päiväkotiin.

 

  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti