keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Varjoteatteriesitys toi muistoja mieleen

Esityksen jälkeen lapset vastailivat ikäihmisten kysymyksiin 
Kirkkoharjun koulun esikouluryhmä esitti kaksi varjoteatteriesitystä Jalmarin kodon päiväkeskusasikkaille 10.4 klo 9.30 alkaen.  Lasten varjoteatterin pohjana ovat olleet Rekola-kodossa asuvan Railin marjamatkatkasta kertova tarina ja Pentorinteen vanhainkodissa asuvan Lassen omenavarkaat tarina. Lapsille nämä tarinat ovat tulleet hyvin tutuiksi varjoteatterityöpajojen myötä. Eskaripäivinä on myös työstetty tarinoita heidän opettajansa kanssa. On tehty rekvisiittaa ja kerrattu tarinan vaiheita. Lapset ovat olleet kiittettävän reippaita ja innostuneita oppimaan varjoteatterin tekemistä ja esittämistä.

Osa lapsista esitti ensin Lassen tarinan ja osa esitti Railin tarinan. Maikku-opettaja luki tarinaa ja hoiti kohtausten musiikin. Lapset olivat tarkkaan sisäistäneet mitä missäkin kohdassa tapahtuu ja mitä varjonukkeja tai muuta rekvisiittaa kulloinkin tarvitaan. Lapsilta vaaditaan hyvää yhteispeliä varsin pienen ja antaan teatterin takana. Hienosti lapset urakasta selvisivät!

Ikäihmiset liikuttuivat ja iloitsivat esityksestä. Monelle tuli omia muistoja mieleen varsinkin marjamatkasta. Todettiin, ettei enää löydy ahomansikoita niinkuin ennen. Mikäli yleisössä olisi ollut miehiä, niin varmasti muistot omenavarkaissa käymisestä poikaviikareina olisi pulpahtanut myös elävästi mieleen.  Kukaan yleisöstä ei ollut ennen nähnyt varjoteatteriesitystä,,joten  se ja tarinoihin samaistumisen kokemus tekivät heihin suuren vaikutuksen. 

Lapset ovat tavanneet saman ryhmän ikäihmisiä jo neljästi ja mukava on aina nähdä uudestaan. Jälleen on yhdessä koettu elämyksellinen hetki ja sitä on mukava muistella myös jälkeenpäin.
 
Railin marjamatka saa onnellisen lopun.



Tässä videossa näkyy  kohtaus missä omenapuun tainta kuljetetaan Ruotsista kohti Kangasalaa.
 

Tässä videossa puu tekee jo runsaasti omenia Vihtorin hellässä hoivassa. Omenat houkuttelevat poikia  ja he päättävät lähteä omenavarkaisiin. 
Vihtori ensin vihastuu, mutta heltyy ja lopuksi juodaan sovintokahvit.

 

Videossa Raili ehdottaa marjamatkaa mustikkasaaseen.

 


Lasten varjoteatteriesitykset on kokonaisuudessaan katsottavissa kunnan verkkosivujen kautta toukokuun alussa, jolloin varjoteatteriprojektista tuotettu dvd on valmistunut.

Seuraava tapaaminen eskareiden ja Jalmarin kodon päiväkeskusasiakkaiden kanssa on 15.5 jolloin leivotaan yhdessä vehnäset yhteiselle eväsretkelle.

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti