sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Eskariryhmän varjoteatteri valmistuu

Lapset harjoittelevat kuvassa esityksen vaiheita.

Kirkkoharjun koulun esikouluryhmä valmisteli ja harjoitteli varjoteatteriaan valmiiksi 19.3. Lapset olivat ahkeroineet edellisen työpajan jälkeen ja lähes kaikki tarvittava rekvisiitta valmiina. Esikoululaisten opettaja oli löytänyt koulun kätköistä oikean varjoteatteriaihion, jonka takana lapset pystyvät mainiosti toteuttamaan tulevat varjoteatteriesitykset. 

Videossa Torsti-ikähiiri päivittelee...paljon on tapahtunut viime näkemisen jälkeen.





Lapset ovat tarkkaan tutustuneet kahden ikäihmisen Lassen ja Railin kertomaan tarinaan. Toinen ryhmä lapsista on työstänyt Lassen omenapuutarinaa ja toinen ryhmä puolestaan Railin marjamatka tarinaa. 

Niina Kettunen-Niemi oli tälläkin kerralla antamassa tärkeitä vinkkejä siitä, miten esitys rakentuu valmiiksi. Lapset huomasivat Niinan ohjeistuksesta, miten kannattaa toimia, jotta katsojille välittyisi heidän esityksensä mahdollisimman hyvin. 




Lassen tarinassa on monta mielenkiintoista kohtausta, kuten omenapuun tuonti höyrylaivalla Ruotsista Suomeen ja lopulta Lassen vaarin Vihtorin kotipihaan.




Seuraavissa videoissa lapset harjoittelevat omenapuun istutus- ja kasvukohtausta.





Tässä videossa harjoitellaan omenavarkaisissa oloa.



Videossa lapset ovat saaneet urakkansa valmiiksi ja Torsti-ikähiiri kiittelee reippaita lapsia



Seuraavaksi pääsee toinen lapsiryhmä harjoittelemaan omaa varjoteatteriesitystään, jonka he ovat valmistelleet Rekola-kodossa asuvan Railin tarinan pohjalta. Kyseessä on Railin marjamatka.  
Tätä esitystä lapset olivat ehtineet harjoitella enemmän, joten valmista tuli nopeasti.
Lapset kuuntelevat Niinan ohjeistusta

Videoissa lapset käyvät läpi kävely- ja soutukohtausta.









Eipä paljasteta mitä muuta tarinassa tapahtuu. Lapset esittävät molemmat tarinat Jalmarin kodon päiväkeskusryhmälle keskiviikkona 10.4 kello 9.30 alkaen. 

Videossa Torsti-ikähiiri haluaa vielä lopuksi kiitellä myös tätä ryhmää upeasta työstä!


Kaikki varjoteatterityöpajat on nyt lasten kanssa pidetty. Mielenkiintoista ja hauskaa on ollut ja paljon paljon uutta opittu. Näiden varjoteatterityöpajojen myötä on herännyt eloon viiden ikäihmisen tarinat lapsuudesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti