tiistai 23. huhtikuuta 2013

Muistorasiat rakentuvat Rekola-kodon päiväkeskuksessa


Outi leikkaa ikäihmisten tuomia ja kopioituja kuvia muistorasiaan sopiviksi.


Päiväkeskuksen ohjaajat käynnistivät muistorasiatyöskentelyn ikäihmisten kanssa heti koulutuksen jälkeen. Ohjaajat ovat kokeneet toiminnan tuovan syvyyttä ikäihmisten ja ohjaajien väliseen kohtaamiseen. Heidän mukaansa on tärkeää tuntea ikäihmisen elettyä elämää. Sen avulla voi löytyä uusia mielenkiintoisia keskustelunaiheita ja myös uusia mielekkäitä toiminmuotoja, joista ollaan yksilöllisesti tai ryhmässä kiinnostuneita. 

Tiistain päiväkeskusryhmä oli valinnut tavoitteekseen tehdä yhden yhteisen muistorasian. Aihe löytyi ammateista, joista jokaisella on takanaan pitkä ajanjakso elettynä. Ryhmäläisiä oli pyydetty tuomaan kotoaan omaan ammattiin liittyviä kuvia ja muuta pientä rekvisiittaa. Ammatteista koostuva muistorasia on kiinnostava, sillä sen myötä kyseiseen ammattiin liittyvät henkilökohtaiset ja kulttuuriset asiat tulevat näkyviksi katsojalle. Myös sukupolvien välisessä kohtaamisessa muistorasiat avaavat erinomaisesti ikäihmisten elettyä elämää. Muistorasiat tuovat mennyttä aikaa esiin monipuolisesti ja mielenkiintoisesti. 

 
Materiaalia tulevaan muistorasiaan.
Kuvassa Heimo kertoo Minnalle pitkästä taksiautoilijan urastaan. 


Videossa katsellaan tarkemmin Heimon tuomia valokuvia.


Videossa Minna sommittelee kertynyttä kuvakokoelmaa. Muistorasian tekeminen vaatii ohjaajjien ja ikäihmisten innostumista prosessiin. 



Muistorasiat valmistuvat kevään kuluessa ja tulevat näytteille kulttuuritorille lauantaina 25.5.
Sitä ennen läheisen Rikun päiväkodin lapsiryhmä pääsee tutustumaan ikäihmisten muistorasioihin 14.5, jolloin he tulevat leipomaan ikäihmisten kanssa eväät yhteiselle eväsretkelle. Eväsretki suuntautuu Pirtinmäelle 22.5.



   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti