torstai 18. lokakuuta 2012

Tulevia koulutuksia


”Sarjakuvan tekniikkaa ja lapset” – KUVATAIDEKOULUTUS


Hankkeessa lasten ja ikäihmisten tarinoita kuvitetaan eri menetelmin. Sarjakuvatekniikkaa käytetään yhtenä menetelmänä lasten kanssa. Muun muassa tähän tekniikkaan varhaiskasvatuksen työntekijät saavat opastusta kuvataideopettaja (TaM) Maija Torholalta tulevana maanantaina 22.10 kello 8.00-11.30. Koulutuspaikkana on työtila Veistämö Katajatie 42, 26200 Kangasala.

SADUTUSKOULUTUS


Kotiseutuni Kangasala – eväsretki kulttuuriin hanke pohjautuu kohderyhmiltä saatuihin tarinoihin. Tarinoita eri aiheista kerätään sadutusmenetelmän avulla. Menetelmän on Suomessa kehittänyt Monika Riihelä. Sadutusta on alun perin käytetty lapsiin, mutta se soveltuu myös aikuisille ja ikäihmisille. Liisa Karlsson (Sadutus 2003) toteaa, miten sadutus voi olla sisäisen puheen ja hiljaisen tiedon näkyvä muoto. Lisäksi hänen mukaansa menetelmässä korostuvat yksilön henkilökohtaiset kokemukset samalla menetelmä tukee myös yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä.    

Hankkeen toimijatahon työntekijöitä sadutuksen maailmaan johdattaa Elina Fonsen (KM, Lto), Tampereen yliopistosta. Koulutus on perjantaina 26.10. kello 12.30-16.00 Harjula-salissa, osoite Kangasalan pääkirjasto, Keskusaukio 2.
       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti